Actualment, l’Espluga de Francolí compta amb un total de quatre Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA) situats estratègicament per utilitzar-los en cas d’urgència. Concretament, n’hi ha al camp de futbol, al pavelló municipal David Rovira, a l’exterior del pavelló del Casal i el quart va a bord del vehicle dels Vigilants Municipals.

ÀUDIO: La regidora de Salut de l’Espluga de Francolí, Aida Morgades, detalla els DEA que hi ha al municipi

L’últim dels aparells que s’ha adquirit és portàtil i és el que es troba en mans dels Vigilants Municipals. El personal ha rebut formació de primers auxilis i de l’ús d’aquest aparell en cas d’emergència. En un futur, està previst col·locar un nou desfibril·lador a les Coves de l’Espluga.

Aquests aparells estan especialment dissenyats per diagnosticar i ajudar a restablir el ritme cardíac en cas de patir una parada cardiorespiratòria. L’aparell també duu integrat un sistema per trucar automàticament a urgències.

Els Vigilants Municipals duen un DEA portàtil al vehicle (Imatge: Cedida)