La Generalitat de Catalunya ha entregat els Diplomes de Mestre Artesà o Mestra Artesana 2022. Entre les persones que l’han rebut hi ha la ceramista Natàlia Ferré, que té a Montblanc una galeria amb les seves peces de ceràmica.

Natàlia Ferré és escultora, ceramista, pintora i galerista. Té el seu estudi a Montblanc, on a més de crear les seves obres, també realitza cursos de formació. A la seva galeria situada al carrer Major hi exposen sovint artistes d’arreu. A més, participa també al festival Terrània i cada any acull alguna de les exposicions del festival.

Natàlia Ferré destaca principalment per les seves escultures figuratives de petit i gran format, encara que cada vegada més combina el 3D amb la pintura acrílica o a l’oli, seguint sempre la línia de creació que la caracteritza.

La seva obra s’ha exposat en fires d’art, festivals de ceràmica, salons i galeries d’art en diversos països com Holanda, Alemanya, França, Itàlia, les Illes Britàniques, els Emirats Àrabs i Taiwan.

Diploma de Metsre Artesà

El diploma de Mestre Artesà o Mestra Artesana professional s’atorga a aquelles persones que han fet de l’exercici d’un ofici artesà la seva professió, i que compten amb més de vint anys de trajectòria professional reconeguda, amb excel·lència en el domini tècnic de l’ofici i aportacions a la seva pràctica, combinades amb la capacitat de transmissió dels coneixements de l’ofici mitjançant el mestratge exèrcit.