Dimarts de cendra a l’Espluga per acomiadar un Carnaval de tornada a la normalitat. La Rua de les 1.000 disfresses es va celebrar aquest dissabte juntament amb la posterior desfilada al Pavelló del Casal, de la qual va sortir guanyadors els avions dels Jo que sé. Avui, però, s’han entregat els premis a millors carrosses i comparses. També s’han premiat, per primera vegada, els balcons millors decorats amb motius carnavalescs.

Els guanyadors a millor carossa han estat els avions dels Jo que sé que repeteixen després d’endur-se el premi de la passarel·la el passat dissabte. Els Picapolls amb l’enterrament de la reina d’Anglaterra han doblat premi amb la segona posició a millor carrossa i la comparsa més divertida, amb 100 euros per cada categoria.

També han rebut premi els tres millors balcons decorats per l’ocació que han estat els de Fina Rufié, Montserrat Cervelló i Sara Rosell. A més 10 de les comparses s’han endut un premi per valor de 140 euros i les 10 restants un pernil.

De cara l’any vinent la comparsa encarregada del rei Carnestoltes serà a càrrec dels Ups. El testament de Sa Majestat anirà a càrrec dels Urban Egipciants .

Foc i escudella per acomiadar a Sa Majestat

L’acte s’ha completat amb l’arribada de Sa Majestat Carnestoltes i la comitiva de viudes. Ciutadania i consistori hi eren presents per escoltar el testament d’aquest any i veure com, una vegada més, el rei del Carnaval es convertia en cendra, per acomiadar-se fins a l’any vinent. Per acabar s’ha repartit escudella entre tots els presents.