Els Mossos d’Esquadra confirmen que la rave que es va iniciar el divendres a la tarda a Sarral ha anat a la baixa durant la nit d’aquest diumenge i el matí de dilluns. El cos policial fa un balanç provisional d’uns 200 participants actualment dels més de 700 que s’han arribat a comptabilitzar al llarg del cap de setmana.

En total s’ha interposat una vintena de denúncies policials a alguns participants i s’ha processat dues detencions per desobediència i desordres públics. Els dos afectats ja han estat posats en llibertat amb càrrecs. A més durant tot el cap de setmana s’ha vigilat la zona amb helicòpter i s’han fet controls d’alcoholèmia i drogues.

El cos de Mossos d’Esquadra ha informat a l’EFMR que s’ha treballat per evitar el major nombre de danys possible, humans i ambientals, per això no s’ha dissolt policialment la festa pels problemes legals que això podria comportar. Sí que s’han dut a terme nombroses identificacions i la policia preveu actuar posteriorment amb aquesta informació. L’Ajuntament de Sarral també confirma que un desallotjament podria haver estat perillós tenint en compte que és una zona de difícil accés.

ÀUDIO: L’alcaldessa de Sarral, Victòria Cañis, valora la situació

La festa ha començat a dissoldre’s aquest diumenge (Imatge: Cedida)

L’Ajuntament espera poder accedir a l’espai un cop dissolta la festa per comprovar l’estat del terreny, tot i que fins al moment no han rebut indicadors que s’hagi malmès la zona. Pel que fa als veïns, la pedania de Montbrió de la Marca ha estat la més afectada pel so, però no s’han registrat incidències entre els participants i els veïns. Tot i la dificultat de la situació, l’alcaldessa de Sarral assegura que la situació és “estable”.

ÀUDIO: Victòria Cañís parla de l’afectació als veïns