Una família entrarà a viure aquesta setmana al primer pis social de l’Espluga de Francolí. Situat al número 36 del carrer de les Parres, fa mesos que el consistori treballa per adequar i moblar aquest pis pensat per quatre habitants. L’habitatge compta ara amb els mobles bàsics per entrar a viure i una estufa de pellet. També s’han revisat les instal·lacions d’electricitat i aigua.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, parla del primer pis social de l’Espluga de Francolí

La família beneficiària ha estat triada d’una borsa d’habitatge creada per l’ocasió i pagarà un lloguer adaptat al seu salari extret de la calculadora de la Generalitat. El contracte té una durada de 7 anys i es renovarà anualment, així com el preu del lloguer que es regularà segons els sous anuals dels inquilins.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí aclareix que es tracta del primer pis social del municipi

L’Ajuntament preveu aprovar en el proper ple les modificacions de la borsa d’habitatge, ja que els requisits actuals van deixar la majoria de famílies fora de la convocatòria, que actualment es troba buida. Per aquest motiu es retirarà el requisit d’estar empadronat al municipi durant un mínim de 5 anys i es canviarà per un model de puntuació que beneficiarà a les famílies amb més any d’empadronament.

Es volen habilitar 13 habitatges socials

Actualment, s’estan fent obres al dúplex del carrer Templaris per afegir un lavabo a la part baixa. De cara al mes d’abril s’espera poder tornar a convocar la borsa i entrega el nou pis a una família de màxim tres persones. D’altra banda, el consistori presentarà en el ple del mes vinent el projecte executiu per transformar l’antiga caserna de la Guàrdia Civil en 11 habitatges, 7 de socials i 3 per joves. Aquest projecte s’està actualment revisant per afegir la nova ordenança de l’Ajuntament que obliga les grans obres a crear diversos mecanismes útils per reduir el malbaratament d’aigua.

ÀUDIO: Josep Maria Vidal detalla els tempos per posar a la borsa el pis del carrer Templaris