El regnat del Carnestoltes ja s’ha iniciat a l’Espluga de Francolí. El rei del Carnaval ha arribat aquest dijous al vespre al municipi amb la seva carrossa acolorida amb un marc creat de globus. Abans d’encarar la jornada de divendres, que serà intensa, s’ha passejat pels carrers més cèntrics de la vila. 

La visita a les escoles és la cita del dia previ a la rua del Carnaval. Durant el matí d’aquest divendres, el rei dels poca-soltes passarà per la Llar d’Infants Municipal, l’Escola Vedruna i l’Institut Joan Amigó. Ja a la tarda es farà un lloc a l’Escola Martí Poch. 

El Rei Carnestoltes ha fet la seva primera aparició aquest Dijous Gras (Imatge: Cedida)

Divendres al vespre, la comparsa de la Runa recupera el que ja havia esdevingut una tradició en els anys previs a la pandèmia, la convocatòria d’un gran acte en clau d’humor obert a tot el públic, que serveix com a aperitiu als actes principals del Carnaval el dissabte. Enguany, així, a partir d’1/4 de 8 del vespre, presentaran al teatre del Casal la gran gala Runa’s Got Talent, una paròdia dels concursos musicals televisius que comptarà amb l’actuació d’un ampli ventall d'”artistes internacionals” interpretats per membres de la colla, amb moltes complicitats externes, que promet diversió i moltes sorpreses.

Dissabte, sense cap mena de dubte, arribarà el plat fort del Carnaval Espluguí: La Rua de les Mil Disfresses. Hi participaran més d’una vintena de comparses des de dos quarts de 7 del vespre i recorrent els carrers del centre de la vila. Acabarà a la plaça Montserrat Canals, prop del pavelló del Casal on gairebé mig miler de persones participaran al sopar. A continuació, les comparses desfilaran a la passarel·la i hi haurà festa amb DJ Moya i DJ Astèrix. 

Diumenge, a dos quarts de 6 de la tarda, arriba l’hora dels més petits amb el Carnaval Infantil. Se celebrarà al Jardí dels Francolins amb la companyia La sal dels mars que oferirà l’espectacle “Danses esbojarrades”. En acabar, hi haurà coca amb xocolata desfeta, gentilesa de la Residència Jaume I i la Comissió Cívica del Carnaval.