Durant l’any passat l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà (ACCB) va encarregar la restauració de 1.320 folis de l’Espluga de Francolí, Montblanc i Santa Coloma de Queralt, i d’11 pergamins de Montblanc i Vimbodí i Poblet. Durant aquest període també s’ha col·laborat amb la reinstal·lació del fons documental de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí a l’antic institut.

Pel que fa a la gestió pròpiament dita d’aquests fons, en pot destacar l’ingrés i catalogació de 8,3 metres relatius a les transferències de documentació semiactiva dels ajuntaments de Barberà de la Conca, Blancafort, Montblanc i Vimbodí i Poblet i també la catalogació de 51,7 metres dels fons històrics de Montblanc, Rocafort de Queralt, Senan i Vallfogona de Riucorb. També s’han ingressat fons i documents de propietat particular relacionats amb la comarca. Concretament, 1,6 metres de documentació textual, 4 pergamins, 7 pel·lícules i 329 fotografies.

L’any 2022 s’ha tancat amb 545 persones ateses a la sala de consultes i més de 2.800 persones ateses online. L’Arxiu Comarcal també ha gestionat el préstec de 74 expedients i s’han atès 219 consultes als Ajuntaments.

Cal recordar que l’Arxiu conserva 16 dels 22 fons documentals municipals a les mateixes dependències de l’antic hospital de Santa Magdalena de Montblanc, els 6 fons restants no poden ingressar per culpa de la manca d’espai de les instal·lacions. Tots, però, reben assessorament quant a gestió i classificació documental.