Aquest dimarts es va localitzar a Montblanc un projectil de 20 mil·límetres de la Guerra Civil. Efectius dels Tècnics Especialistes en Desactivació d’Artefactes Explosius (TEDAX) es van desplaçar fins al lloc dels fets per identificar l’artefacte i retirar-lo de forma segura.

L’avís es va fer l’encarregat de les obres del Pont del Bolovi després que els treballadors es trobessin el projectil mentre es feien excavacions al terreny. Fins al lloc s’hi va dirigir primer una Patrulla de Seguretat Ciutadana que es van encarregar de fer arribar l’avís als Mossos, moment en què es va desplaçar una unitat del TEDAX. Els agents van procedir a la identificació i van retirar l’objecte amb seguretat per destruir-lo.

Es tractava d’una zona de poc perill, sense tràfic de vianant o vehicles, tot i això, els Mossos d’Esquadra recorden que en cas de trobar-se un artefacte antic és necessari no tocar-lo i avisar al 112, ja que el sistema de seguretat podria estar deteriorat i explotar en cas de tenir càrrega.

En marxa les obres de reconstrucció del Pont de Bolovi

Fa uns dies que es van iniciar les obres de reconstrucció d’aquest pont, afectat per la riuada de 2019 i construit de forma provisional per l’exèrcit espanyol al 2020. Ara han començat les obres del pont definitiu, que s’està fent uns metres més enllà. Es tracta d’una obra de més de 600.000 euros, la segona amb més pressupost del conjunt d’obres derivades dels aiguats. Ara mateix els treballs se centren en l’excavació del terreny i la construcció dels fonaments del futur pont.