La reducció i inclús eliminació de la penjada de carboni a l’Alberg Jaume I, aquest és l’objectiu que s’ha marcat l’Agència Catalana de la Joventut de la Generalitat de Catalunya de cara al 2024. Aquest és un pas que ja s’ha fet en altres albergs del XANASCAT en els últims anys. Actualment només queden dos o tres albergs de la Generalitat pendents d’aquest procés, entre els quals es troba el de l’Espluga de Francolí.

Concretament, es preveu invertir 1.700.000 euros gràcies als Fons Next Generation. El projecte es troba encara amb una fase inicial però es preveu instal·lar plaques fotovoltaiques, energia geotèrmica i energia aerotèrmica per reduir al màxim o eliminar l’ús de gasoil a l’alberg. Quina d’aquestes energies s’utilitzaran i en quina quantitat cadascuna és encara un interrogant, a l’espera dels estudis de viabilitat que s’estan realitzant.

ÀUDIO: La directora general de l’Agència Catalana de la Joventut de la Generalitat de Catalunya, Laia Girós, aposta per aquest canvi de model energètic