L’Espluga de Francolí modera les restriccions d’aigua per la sequera i, a partir d’ara, no hi haurà talls durant els caps de setmana. L’Ajuntament provarà així d’estabilitzar els nivells de les reserves després de les darreres pluges. Sí que es mantindrien, mentrestant, els talls de les 22 hores i fins a les 7 hores, de dilluns a divendres. 

Ja s’ha provat els dos darrers cap de setmana i el govern espera que es pugui consolidar a partir d’ara. Això tenint en compte que també han disminuït les aportacions d’aigua amb camions, davant l’elevada despesa que representen.

Es va informar en un ple municipal extraordinari que va aprovar, entre d’altres, una nova ordenança que estableix l’obligació d’incloure mesures d’estalvi d’aigua en la construcció de nous habitatges o bé per reformes importants.

Planteja diversos sistemes. Per exemple, la reutilització de les aigües grises, com pot ser la de les dutxes; recollida d’aigües pluvials o utilització de l’aigua sobrant de les piscines. També estableix uns barems per implementar les mesures en funció de la superfície de l’habitatge, de zona verda i de la piscina, a més d’un període d’adaptació de 6 mesos.

Precisament, el ple va aprovar de forma definitiva el projecte per fer arribar l’aigua de l’Ebre. Costarà uns 2 milions d’euros, un 60% més que quan es va licitar per primera vegada. El nou contracte es traurà a concurs a finals d’any, una vegada es resolgui la subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua. Així, la infraestructura podria ser una realitat a partir de la segona meitat del 2024.