La querella contra l’alcalde de l’Espluga de Francolí que s’ha anunciat aquesta mateixa setmana podria acabar amb la dimissió del batlle, almenys això és el que ha demanat el grup municipal de Junts per l’Espluga en l’últim ple municipal després d’al·legar que si l’alcalde rep dita citació, seguint el codi ètic del seu propi partit, hauria de dimitir.

ÀUDIO: El portaveu de Junts per l’Espluga, Jordi Torre, fa referència al codi ètic de Som Espluga

En resposta, Josep Maria Vidal va assegurar que era el seu grup qui hauria de prendre aquesta decisió i va acusar Junts per l’Espluga de no haver actuat degudament en relació amb aquest cas quan va succeir l’any 2016, moment en què governava l’actual oposició.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, culpa l’oposició de no haver actuat degudament

Jordi Torre va respondre que en aquell moment es va preservar la presumpció d’innocència d’ambdues parts i es va actuar amb precaució, cosa que l’actual Ajuntament no hauria fet en posicionar-se com a acusació particular, segons el regidor de Junts per l’Espluga.

ÀUDIO: Jordi Torre defensa l’actuació de l’antic govern

La regidora d’Igualtat de l’Espluga de Francolí, Aida Morgades, va respondre que el govern actual havia fet ús de les lleis vigents per protegir una presumpta víctima d’agressions i que s’havia actuat segons el protocol.

ÀUDIO: La regidora d’Igualtat de l’Espluga de Francolí, Aida Morgades, defensa la decisió de l’equip de govern

Junts per l’Espluga insta a l’alcalde a fer ús del codi ètic del seu partit (Imatge: Gerard Bosch)

L’alcalde haurà de declarar com a imputat

Aquesta situació neix després que el passat dimecres s’anunciés que el jutjat número dos de Valls admetia a tràmit la querella, dirigida a l’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, per un presumpte delicte de prevaricació, revelació de secrets per funcionari públic i calúmnies que havia presentat el treballador de l’ajuntament acusat d’una presumpta agressió sexual.

Els fets es remunten a l’any 2016 quan el treballador va ser denunciat per una empleada de la corporació per presumptes agressions sexuals. Gairebé set anys després es continua a l’espera del judici oral, però l’any 2021 l’Ajuntament actual es va personar com acusació partícula i va al·legar que tenia noves proves pel cas. Aquest és el motiu pel qual es va apartar, temporalment, l’empleat del seu lloc de treball. Sis mesos després i amb l’aixecament automàtic de les mesures cautelars després que el cas s’arxivés, l’acusat va tornar al seu lloc de treball habitual i va denunciar l’Ajuntament amb una querella que iniciarà el seu recorregut judicial en els pròxims mesos.