Després de més de dos anys s’ha reobert al trànsit el carrer del Castell, al nucli històric de l’Espluga de Francolí. Fins ara només s’hi podia passar a peu pel risc que presentava l’immoble que es va esfondrar parcialment el novembre del 2020.

El tall impedia el pas, per exemple, dels vehicles sanitaris que diàriament assisteixen a gent gran que viu al carrer. Les obres executades a càrrec de l’Ajuntament des del passat desembre han permès eliminar els elements més precaris i ara el govern local haurà de decidir quin ús li dona a l’edifici, després de comprar-ne el 50% que, en el moment de l’incident, encara era de titularitat privada. Les intervencions suposen un cost d’uns 70.000 euros.

El que ja ha avançat l’alcalde, Josep Maria Vidal, és que es consolidaran els arcs medievals de l’edifici per tal de conservar-ne el seu valor patrimonial.

ÀUDIO: Josep Maria Vidal, alcalde de l’Espluga de Francolí, explica l’estat del projecte al ple municipal