El Museu de la Vida Rural acollirà aquest dissabte 11 de febrer a les 11 del matí la presentació del llibre “La llei de l’hivern”, la primera novel·la de l’escriptora Gemma Ventura Farré i guanyadora del Premi Josep Pla 2023. A més, l’autora guarda lligam amb l’Espluga de Francolí, ja que és besneta del doctor i cofundador de El Francolí Joan Farré Gual.

L’autora és mestre de primària especialitzada en música. Des del 2015 treballa a la revista digital Catorze, on escriu textos reflexius i manté converses profundes amb persones ben diferents: des d’escriptors i psicòlegs fins a pastors i músics. Ha escrit el Canta Gran de l’Auditori de Barcelona, ha col·laborat amb el Palau de la Música i ha posat lletra a diverses cançons.

La seva obra fa visible l’invisible: Les persones que no hi són però que ens guien a cau d’orella, l’amor que fem existir quan necessitem que existeixi i la forma com suplim cada absència.

En l’acte de presentació hi intervindran l’autora del llibre Gemma Ventura, l’historiador Àlex Rebollo, la professora de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona Sílvia Iturria i l’actor Lluís Soler, que llegirà un fragment de l’obra.