L’Estació de l’Espluga de Francolí busca habitants. Concretament s’ha obert una licitació pel servei de guarda i manteniment de l’estació de tren a canvi de l’ús habitual i gratuït de l’habitatge que se situa a la part alta de l’edifici. 

La concessió inclou el manteniment i neteja de les instal·lacions i l’habitatge de l’estació, l’obertura i tancament de la sala d’espera i els lavabos i tasques de jardineria, entre d’altres. Els beneficiaris podrem viure al pis que es troba a sobre l’estació.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, explica la concessió

L’habitatge està pensat per un màxim de 5 persones amb una concessió de tres anys, amb pròrroga a dos més. Les sol·licituds es poden presentar fins al dia 26 de febrer i l’Ajuntament ha habilitat unes jornades per poder fer la gestió presencialment. 

Fa uns mesos que la família que hi vivia va marxar després de finalitzar el contracte de concessió. Actualment, l’Ajuntament es fa càrrec de l’obertura i tancament de la sala d’espera i els lavabos, però alguns usuaris afirmen que en ocasions les instal·lacions es troben tancades.

ÀUDIO: L’usuari estació de tren de l’Espluga, José Daniel Lledós, explica la situació dels últims mesos

Una situació que es mantindrà mentre duri el procés de selecció.