Montblanc ha fet públic el programa del Carnaval 2023, que tindrà lloc del 17 al 21 de febrer. Els actes centrals es viuran el dissabte 18 de febrer, amb l’arribada de Sa Majestat Carnestoltes i la Gran Rua de Carnaval.

L’acte central, la Rua, tindrà, com cada any, diversos premis per a les comparses i carrosses participants. També hi haurà premis especials per a joves i de participació. Així mateix, s’han establert premis al millor espectacle i a la disfressa dels més joves, així com altres guardons per als participants. Les inscripcions per a poder participar en la Rua es poden fer a partir d’aquest dimarts dia 7 i fins al 15 de febrer a l’Ajuntament.

D’altra banda, divendres 17 de febrer les escoles de Montblanc celebraran la festa de carnaval. Concretament es tracta dels alumnes i les alumnes del Col·legi Mare de Déu de la Serra, CEE Tilmar i la Llar d’Infants, a més de l’Escola Les Muralles i la Llar d’Infants Els Merlets. L’endemà, dissabte 18 de febrer a les onze del matí i a la plaça Major tindrà lloc el Carnaval Infantil, que recorrerà els principals carrers del centre històric. Serà la prèvia de l’arribada del Carnestoltes i la Seva Concubina, que des del balcó de l’Ajuntament llegirà el seu manifest amb l’acompanyament de la Bandarra Street Orkestra. La lectura del manifest es podrà seguir, com cada any, en directe a Ràdio Montblanc.

En acabar, arribarà la tradicional Xeringa Montblanquina a la plaça Major a partir de la una de la tarda. I a les cinc, sa Majestat Carnestoltes i la Concubina es desplaçarà fins a les residències de gent gran de la vila.

L’Avinguda Doctor Folch acollirà dissabte 18 de febrer la concentració de les carrosses, grups i comparses i també el punt de sortida de la Gran Rua de Carnaval amb el concurs de carrosses i comparses. Una hora més tard tindrà lloc la sortida de la Gran Rua i el Concurs de Carrosses i Comparses, en una celebració que s’acabarà a la plaça de Sant Francesc amb la passarel·la de lluïment.

Es recupera la festa i sopar de Carnaval

Després de dos anys sense poder-se celebrar a causa de la pandèmia, el Carnaval d’enguany recupera el sopar i festa al pavelló del Casal. El sopar tindrà lloc a partir de 2/4 de 10 de la nit a càrrec del restaurant La Canal amb tiquets a un preu de 15 euros els adults i 10 euros el menú infantil. En acabar, hi haurà festa amb el concert de ‘Queen Experience’ i la música dels Dj Enredu i Energy. Durant la nit, a més, s’entregaran el 1r, 2n i 3r premi de les comparses de la rua.

La festa de Carnaval del 2023 s’acabarà dimarts 21 de febrer, amb la vetlla i la incineració de Sa Majestat, que se celebrarà a la plaça de Sant Francesc. La comitiva fúnebre sortirà des de la plaça Major a partir de les 2/4 de 8 i en arribar a la plaça de Sant Francesc, se celebrarà la vetlla i la incineració de Sa Majestat Carnestoltes XLV. També tindrà lloc l’entrega dels premis de les carrosses i la fi de festa protagonitzat pels Dimonis de Montblanc.