La comissió cívica del Carnaval de l’Espluga presenta novetats per aquest any. A més de recuperar tots els actes, n’afegeix de nous. Per primera vegada, s’organitzarà un concurs de decorar façanes i balcons, que tindrà jurat propi i premis. 

ÀUDIO: La membre de la comissió de Carnaval, Sonia Gajete explica la iniciativa

La nova iniciativa neix amb la finalitat de generar ambient carnavalesc els dies previs i d’implicar els espluguins en la festa, més enllà de les persones que participen de la rua i la desfilada al Pavelló del Casal. D’aquesta manera, des del Dijous Gras i fins al dimarts 21 les mirades també es dipositaran en les cases de la vila. Els participants cal que s’hi inscriguin prèviament, abans del dia 15, ja que l’endemà el jurat començarà a avaluar les decoracions. Els encarregats de posar nota seran diversos representants de comparses històriques que enguany no es disfressen. 

D’altra banda, també s’obren inscripcions per la Rua de les Mil Disfresses, que ja compta amb la previsió de més d’una vintena de comparses. Si es compleixen les expectatives, se superaran les xifres de participació dels darrers anys. També s’ha donat a conèixer que al pavelló del Casal, després de la desfilada de disfresses, hi haurà festa amb DJ Moya i DJ  Astèrix.

ÀUDIO: Sonia Gajete fa balanç de les carrosses apuntades per aquesta edició