La Generalitat de Catalunya impulsa un procés de consulta pública previ a la declaració del Parc Natural de les Muntanyes de Prades per informar a la població i resoldre dubtes.

Entre els actes programats, aquest dissabte 4 de febrer a les 10 del matí el Punt d’Atenció Ciutadana es traslladarà a la Sala Polivalent de l’Oficina de Turisme de l’Espluga de Francolí per resoldre en directe dubtes i rebre aportacions de la ciutadania. També es poden fer consultes online al web participa.gencat.cat.

Aquesta fase inicial permetrà conèixer les expectatives que tant la ciutadania com els ajuntaments implicats tenen davant la creació del nou parc natural i el seu funcionament. La consulta pública prèvia és un tràmit obligatori i és la primera etapa d’un procés participatiu més ampli, que es desenvoluparà més endavant.

El nou parc inclou 22 municipis i 5 comarques

La declaració com a parc natural comporta una protecció especial i la definició d’un règim d’ordenació i gestió de l’àmbit territorial de les Muntanyes de Prades superior al que disposa fins ara. El seu àmbit geogràfic inclou un total de 22 municipis i 5 comarques (l’Alt i el Baix Camp, la Conca de Barberà, les Garrigues i el Priorat) i integrarà espais d’alt valor com ara el paratge natural d’interès nacional de la vall del monestir de Poblet, la reserva natural parcial del barranc de la Trinitat i la reserva natural parcial del barranc del Titllar.