Durant l’any 2022 es van efectuar a les depuradores de Montblanc, l’Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt, Solivella i Senan, totes gestionades pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà, diverses millores i canvis que van ascendir a un cost de 549.000 euros, la qual cosa ha permès depurar gairebé 1.00.000 metres cúbics d’aigua.

Destaquen la redacció de projectes d’implantació de plaques fotovoltaiques, adaptació del camí d’accés, adquisició de nou material, condicionament d’algunes línies de treball, substitució de canonades o obres d’arranjament exterior, entre d’altres.

Pel que fa als convenis de sanejament, durant l’any 2022 s’han realitzat tasques relatives als convenis de redacció de nous sistemes de sanejament en alta vigents a Vilanova de Prades, Blancafort, Pira, Barberà de la Conca i Vilaverd.

També aquest any 2022, l’Agència Catalana de l’Aigua ha aprovat provisionalment el Pla de gestió específic dels sistemes públics de sanejament en alta de Catalunya 2022-2027 que inclou la redacció dels projectes i les construccions dels futurs sistemes de sanejament en Passanant, Belltall, Vallclara i Aguiló.