L’Agència Espanyola de Protecció de Dades ha imposat una multa de 3.000 euros al Casal de l’Espluga de Francolí per la publicació d’un vídeo d’una menor d’edat a les xarxes socials sense consentiment dels pares. Els fets es van produir el passat mes de maig durant un partit d’hoquei femení i mostraven una jugada no reglamentaria per part d’una jugadora rival, que el club ha classificat en paraules a l’EFMR com a “jugada violenta”. La mare de la nena va denunciar la publicació per utilitzar imatges d’una menor sense autorització i per atemptar contra la seva honra i reputació.

El vídeo es va publicar als perfils de Facebook i Instagram del club d’hoquei i, segons l’entitat, es va retirar poc després davant la petició de la mare de la jugadora rival. Tot i això, la denúncia va prosperar.

La resolució del cas es va produir el passat octubre, però no ha sortit a la llum fins aquest gener. De fet, l’entitat espluguina ja va abonar la sanció, que inicialment era de 5.000 euros, però es va reduir a 3.000. Des del Casal de l’Espluga, que ha declinat l’opció de fer declaracions, admeten l’error i asseguren que la voluntat de la secció d’hoquei era la de denunciar una actitud violenta dins de l’esport. De fet, ressalten que el club ha vetllat pel joc net i el clima esportiu.