Les webs de turisme de l’Espluga de Francolí llueixen renovades després d’un canvi de model. D’aquesta manera s’alinea amb la pàgina de l’Ajuntament que es va modificar ara fa un any. L’esplugaturisme.cat inclou un sistema unificat de webs entre els diferents equipaments municipals, com són les Coves de l’Espluga i la Fassina Balanyà.

ÀUDIO: La regidora de Turisme de l’Espluga de Francolí, Laura Poblet, explica la necessitat d’aquest canvi

Amb aquest nou format es pretén aconseguir una navegació més ordenada, clara i simplificada pels usuaris. Les noves plantilles s’han adaptat per mòbil, tauleta i ordinador, de tal manera que es pugui fer ús de qualsevol dispositiu per consultar les webs o inclús comprar entrades.

Les Webs de Turisme s’han actualitzat per ser compatibles amb tots els dispositius (Imatge: Laia Molné)

Pàgines adaptades però vinculades

Pel que fa a l’estructura, la nova pàgina web de Turisme s’organitza ara a partir de sis nous grans apartats que poden ser de referència per al visitant: Descobreix, Planifica, Escoles, Reserves, Agenda i Contacte. A més, a la portada, la imatge de capçalera permet visionar imatges del municipi i a continuació es permet accedir i veure fàcilment els diferents museus i espais visitables de l’Espluga de Francolí, a més a més, d’observar l’agenda d’activitats que se celebren a la població. 

La nova web de les Coves de l’Espluga (covesdelespluga.info) compta amb un disseny personalitzat, seguint l’estètica de la de Turisme, que disposa de més informació, està més actualitzada i també és més intuïtiva i funcional. D’altra banda, l’excepcionalitat de la troballa de gravats paleolítics destaca en bona part de la pàgina, afegint un apartat de “Recerca” on s’aniria actualitzant tota la informació relacionada.

ÀUDIO: El coordinador del projecte de valoració patrimonial i socialització dels gravats paleolítics, Pep Morató, ressalta l’apartat de “Recerca” de la nova web

El renovat lloc web de la Fassina Balanyà (fassinabalanya.cat) estrena una nova estructura que respon a les principals tendències actuals de disseny, usabilitat i programació, fent més útil la compra d’entrades. 

ÀUDIO: El tècnic de Turisme de l’Espluga, Jordi Rubio, detalla la importància de facilitar la compra d’entrades