La Cova de la Font Major, la Fassina Balanyà i la Ruta Templera han tancat el 2022 amb quasi 50.000 visitants en total, una xifra que millora considerablement en comparació al 2021, en plena pandèmia.

Les coves de l’Espluga és on més es nota aquesta recuperació amb 46.000 visitants dels quals més de la meitat han estat escoles que han recuperat les seves visites habituals. L’any 2021, a tall d’exemple, el nombre de visitants a les coves no va superar les 30.000 persones, entre escoles i visitants.

ÀUDIO: La regidora de Turisme de l’Espluga de Francolí, Laura Poblet, parla de la recuperació de visitants

En el cas de la resta d’equipaments, la Fassina Balanyà també augmenta la xifra amb 2.000 visitants, quan el 2021 es va tancar amb uns 1.300 i la Ruta Templera redueix la xifra fins a 400 participants, 470 menys que l’any anterior. Aquesta última xifra es deu a la reducció de dies que s’ofereix l’activitat fora de la temporada d’estiu i al fet que les xifres van augmentar durant la pandèmia a causa dels aforaments limitats a la Cova.

ÀUDIO: Laura Poblet explica el perquè de la reducció de participants en la Ruta Templera

Les dades de consulta a l’Oficina de Turisme es posicionen en números similars als 2021 amb 6.600 consultes i quasi 60.000 persones ateses, en les quals s’inclouen els grups escolars.