Aquest proper dissabte se celebrarà la tercera edició de la Travessa Montblanc-Móra amb un recorregut de 100 quilòmetres i 3.500 metres de desnivell des de Montblanc fins a Móra la Nova. Enguany com a novetat s’ha variat l’últim tram de recorregut per canviar una via asfaltada per una altra de més natural.

Actualment, hi ha 50 corredors apuntats a la travessa però les inscripcions estan obertes fins a l’últim dia. L’activitat té un preu de 10 euros per Federats i 16 pels no federats. La sortida serà a les 6 del matí des de Montblanc amb previsió d’arribada a Móra la Nova a les 6 de la tarda. El recorregut s’ha dividit en 4 etapes i els participants poden fer només un dels trams o la travessa al complet. Sis dels corredors preveuen fer totes les etapes.

Enguany el nombre d’activitats complementàries d’aquesta cursa solidària contínua ampliant-se, el cap de setmana passat ja es va fer una venda de material i marxandatge a Montblanc. El 19 de febrer es farà, per primera vegada, una bicicletada al voltant de Móra la Nova i el 4 de març hi ha programada una excursió del Club Excursionista de Montblanc. També es faran Americanes de Pàdel i Tenis, un partit de futbol entre Montblanc i Móra la Nova i col·laboracions de les escoles dels municipis implicats, entre d’altres.

ÀUDIO: L’impulsor de Travesses Solidàries, Joan Roig, detalla totes les activitats programades

Dues edicions i 15.000 euros per AFANOC

Els beneficis de totes aquestes activitats seran destinats a AFANOC, com ja va passar en les dues edicions anteriors, gràcies a les quals es van recopilar 15.000 euros que es van destinar a les instal·lacions que l’entitat té a Barcelona per acollir famílies que han d’hospitalitzar els seus fills. Les donacions estan obertes i es poden fer a través de Mi Grano de Arena.

ÀUDIO: El coordinador de Tarragona d’AFANOC, Jordi Rodríguez, explica en què s’han invertit els diners de Travesses Solidàries