Una vintena de voluntaris de l’Espluga Audiovisual han fet possible aquest cap de setmana l’emissió d’11 programes de ràdio en directe i des del recinte de la 457a Fira de Sant Vicenç. La graella especial, des dels estudis mòbils situats a la plaça de l’Església, es va encetar dissabte a tres quarts d’11 del matí i va cloure diumenge a les 7 del vespre.

L’Espluga FM Ràdio ha tornat a ser l’altaveu de la Fira de l’Espluga de Francolí, a través dels canals de l’emissora i també mitjançant el fil musical del recinte firal. Aquesta vegada, després d’uns anys d’absència, els col·laboradors han tornat a muntar l’estand al carrer amb el suport tècnic i logístic de l’Ajuntament. Durant les dues jornades, els espais radiofònics han retransmès l’ambient de l’esdeveniment amb entrevistes i connexions des d’altres punts del municipi, a més d’oferir alguns dels continguts de la 39a temporada de ràdio que compta amb una vintena de programes regulars. Tot plegat ha comportat 10 hores d’emissió que ja es poden recuperar al web EFMR.cat.

Així, l’Espluga Audiovisual manté l’aposta de recuperar els programes especials des del carrer i d’implicar-se en l’activitat social i cultural del municipi. L’any passat, per exemple, l’equip es va estrenar en la coproducció del Concurs de Bandes de l’Espluga de Francolí. Altres desplegaments destacats van produir-se durant l’Espais Vius d’Art, en la Setmana de la Joventut, en tres ocasions durant la Festa Major de l’Espluga, en el Dia Mundial dels Museus o bé, més recentment, amb l’estrena del projecte La carta de vins i el programa especial celebrat al Celler Vidbertus de l’Espluga. L’entitat espluguina la formen una setantena de persones.