L’Espluga de Francolí ha celebrat aquest cap de setmana una Fira de Sant Vicenç de tornada a la plena normalitat. Una vuitantena de paradistes i una vintena d’activitats han sigut les protagonistes d’un any on el relat de foc s’ha consolidat per complet, afegint algunes novetats i canvis en el recinte firal.

Des dels últims anys, l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí treballa per posicionar la Fira de Sant Vicenç a nivell territorial, un pla que s’espera que culmini l’any 2025. Per iniciar aquest nou camí enguany s’han realitzat alguns canvis al recinte firal per augmentar l’espai i millorar la logística dels paradistes. A més s’ha prioritzat la neteja de carrers i brosses i s’ha treballat per evitar l’obstrucció del pas. De cara al 2024 està previst treballar per diversificar el tipus de parades de la Fira.

ÀUDIO: El regidor de Comerç i Cultura de l’Espluga de Francolí, Enric Mercadé, detalla els canvis de la Fira

Entre les activitats celebrades durant aquest cap de setmana destaquen l’exhibició artística de la Forja de Cal Biel, la mostra de tall de Motoserra, els monòlegs organitzats al local d’Auvënguen, el rescat en alçada dels Bombers de Valls o la jornada de vols captius amb globus aerostàtic, una activitat que va aglutinar centenars de persones.

ÀUDIO: Enric Mercadé parla sobre la bona acollida dels vols captius

La Unió de Botiguers i Empreses de l’Espluga també van participar amb un espai de plataforma vídeo 360º que va atreure l’atenció dels visitants. Durant tot el cap de setmana l’Espluga FM Ràdio i l’Espluga Audiovisual van ser presents a la Fira amb la programació en directe dels seus programes habituals i la retransmissió d’algunes de les activitats.

Espectacle de foc amb l’Aquelarre de Cervera

Dissabte a la nit el foc es va convertir en protagonista al municipi amb una actuació conjunta dels Diables Carranques de Cervera i els Diables de l’Espluga de Francolí. Un acte que es va iniciar amb el foc de la forja de Cal Biel i va travessar tota la Fira fins a arribar a la plaça Montserrat Canals, on centenars de persones van gaudir de l’espectacle.

ÀUDIO: El regidor de Comerç i Cultura, Enric Mercadé, explica l’espectacle de foc