El Pla de Mobilitat Sostenible de l’Espluga de Francolí continua avançat. Durant l’últim ple municipal es va aprovar per unanimitat la finalització del Pla Estratègic, un projecte amb una durada d’un any i mig que assenta les bases per les properes propostes en mobilitat que es facin al municipi. Aquest pla s’ha redactat després de nombroses entrevistes i enquestes públiques per conèixer el model de municipi que desitja la ciutadania.

Un dels punts destacats d’aquesta proposta és l’eliminació de gran part de les zones blaves que, segons l’estudi, penalitzen el centre del municipi, i substituir-les per un sistema d’aparcament gratuït amb un disc de temps programat entre 20 i 40 minuts que ajudi a fer els pàrquings més rotatius i facilitar el flux comercial.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, explica el funcionament que tindrien aquests aparcaments

El Pla també aposta per pacificar, en els propers anys, el carrer Lluís Carulla reduint la velocitat de circulació i donant més espai a les bicicletes. L’altra opció, més a llarg termini, és convertir el carrer en zona de vianants. També es proposa que la majoria de carrers es converteixin en vies de sentit únic i disminuir el trànsit al centre del poble afavorint els desplaçaments a peu i amb alternatives sostenible, per aquest motiu s’estudia la instal·lació de punts verds d’aparcament de bicicletes i patinets als antics contenidors soterrats.

ÀUDIO: Josep Maria Vidal detalla el projecte per convertir els antics contenidors en punts verds

L’Ajuntament de l’Espluga ha invertit uns 17.000 euros per impulsar el pla, que ha anat a càrrec de l’empresa Doymo. El document és un full de ruta per a les actuacions que, a partir d’ara, el govern municipal executi. Part dels projectes s’espera que es puguin dur a terme gràcies a l’ús de subvencions.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga parla de l’objectiu d’aquest Pla de Mobilitat

Aquest dijous 26 de gener es va celebrar el primer ple municipal del 2023 (Imatge: Pep Morató)

Proves per reduir els talls d’aigua al municipi

Durant el ple municipal d’aquest dijous també es va parlar de la situació de l’aigua al municipi. Actualment, es continua portant aigua amb camions cisterna diàriament però es preveu fer algunes proves per veure si es poden reduir els talls després de més de mig any amb restriccions.

ÀUDIO: El regidor de Serveis Municipals, Xavier Rosell, explica la situació actual dels talls d’aigua

Pel que fa al projecte del CAT, el 9 de febrer hi ha previst un ple extraordinari per tirar endavant la licitació de l’obra. A més l’Ajuntament treballa amb la idea de construir un ramal des de l’antic dipòsit de Sant Miquel per posar-lo en funcionament per alleugerir la càrrega de la indústria. També s’ha iniciat un pla per substituir les canonades de fibrociment del dipòsit de la cometa.