La Tintoreria Conxita, amb 50 anys d’història a l’Espluga de Francolí, va acabar l’any 2022 tancant definitivament el seu negoci al carrer dels Penitents. El motiu? L’elevat preu del gas que s’ha multiplicat els últims dos anys fins a triplicar el preu habitual. A això se suma el preu de la llum que també s’ha multiplicat per dos els últims mesos.

El propietari de l’empresa, Joan Anton Espasa, explica a l’EFMR que ha sigut una decisió “difícil, dolorosa i molt meditada” però que després de donar voltes a possibles solucions o alternatives per mantenir el negoci viu, com una reducció de l’espai o un canvi de la maquinària, van decidir tancar abans que entressin en fallida, ja que aquestes alternatives comportaven despreses extres sumades a les ja generades pel consum energètic.

La Tintoreria Conxita va tancar portes a finals de desembre i dues de les quatre persones que formaven part de la plantilla ja han trobat una nova ocupació. En el cas del seu propietari, Joan Anton Espasa, actualment dedica els esforços a vendre la maquinària del local i buidar l’edifici per enfocar-se després en un nou futur laboral.

Pel que fa al servei de bugaderia, l’empresa Serviplanxa d’Alcover ha establert un punt de recollida al municipi per poder atendre les comandes de la Tintoreria Conxita.