La restauració de la torre de Cal Masalles ha acabat a l’Oficina Antifrau de la Generalitat de Catalunya. Es va donar a conèixer al ple ordinari del mes de gener celebrat aquest dimecres 25 de gener a l’Ajuntament de Montblanc. A l’inici del ple, Esquerra Republicana va preguntar sobre un punt de la junta de govern que feia referència al projecte d’enderroc de Cal Masalles. De fet, va ser precisament aquest dimecres que la junta de govern local va aprovar inicialment el projecte per tirar a terra la casa.

L’Ajuntament va acordar, l’any 2014, enderrocar l’edifici adjacent a la muralla de Sant Francesc un cop morís la seva propietària. Durant les obres de restauració de la muralla de Sant Francesc i construcció del portal, també es va restaurar la torre que hi ha a tocar de la casa. I és aquesta obra la que ha acabat a l’Oficina Antifrau de la Generalitat.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, respons a la pregunta de l’oposició

Junts per Montblanc, però, va admetre durant el plenari que havia estat el seu grup el responsable de portar el tema a l’ens de la Generalitat per conèixer si hi havia alguna irregularitat.

ÀUDIO: El portaveu de Junts per Montblanc, Marc Vinya, detalla que el seu grup és el responsable de fer arribar aquesta irregularitat a la Generalitat

Andreu va lamentar aquest fet i va assegurar que “mai s’havia arribat a aquesta situació a l’Ajuntament de Montblanc”. En aquest sentit, el portaveu de Junts per Montblanc va assegurar que “potser ja era hora que algú ho fes”.

Bonificació en l’impost d’obres per les esquerdes de Lilla i a l’Institut Martí l’Humà

El ple d’aquest dimecres va aprovar, per unanimitat, bonificar el 100% de l’impost d’obres pels treballs de millora de les cases de Lilla afectades per esquerdes del túnel del Coll de Lilla. Josep Andreu va destacar que el mateix procediment es va fer pels afectats de la riuada del 2019.

El ple també va aprovar bonificar les obres que el Departament d’Educació de la Generalitat vol fer a l’Institut Martí l’Humà de Montblanc. Les obres han de servir per millorar l’aïllament de l’edifici i que sigui energèticament més eficient. La inversió que farà la Generalitat supera els 300.000 euros.

ÀUDIO: El portaveu d’Esquerra Republicana, Oriol Pallissó, desglossa el projecte

ÀUDIO: El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Montblanc, Francesc Benet, fa una demanda per augmentar la formació professional al centre

El ple també va aprovar inscriure a l’inventari municipal el terreny on l’Ajuntament de Montblanc vol promoure la construcció de pisos, a tocar de la zona esportiva.

Una vegada més, el ple va evidenciar les tensions entre el govern i els diversos grups de l’oposició. Al final del ple, l’alcalde va voler treure sobre la taula l’article d’Esquerra Republicana on es criticava la zona d’oci que està projectada al polígon logístic. Andreu va criticar que Pallissó no hi estigui d’acord quan, en el seu moment, va aprovar el pla d’usos del polígon. Pallissó, per la seva banda, va assegurar que aprovar el pla d’usos no vol dir estar d’acord amb el projecte que està previst.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc crítica l’article d’Esquerra

ÀUDIO: Oriol Pallissó contesta a les crítiques