Les xifres del 2022 al Museu de la Vida Rural (MVR) demostren la sortida de la crisi cultural provocada per la pandèmia amb 20.000 visitants, una xifra molt similar a la del 2019, però amb una diferència: cadascun d’aquests usuaris ha fet, de mitjana, dues activitats al Museu, és a dir, s’han comptabilitzat 40.000 usos, un valor molt superior a anys anteriors.

ÀUDIO: La directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó, explica les xifres del 2022

A aquests números cal sumar-li l’elevat nombre de congressos que ha acollit aquest any el museu els quals no estan comptabilitzats en les xifres finals d’usuaris, però han servit per donar a conèixer les activitats de l’entitat entre els seus participants.

Durant el 2023 el MVR posarà l’enfoc en la gent gran i les persones vulnerables impulsant iniciatives per poder-los apropar al centre, ja que aquesta és una de la tipologia de participants menys elevada. A la banda contrària es troben les escoles, que han recuperat la freqüència d’abans de la pandèmia.

Una exposició feminista

A inicis de gener es va donar per tancada l’exposició “Generació [RE], continuïtat o canvi” que es veurà substituïda aquest 2023 per una nova exposició pròpia amb el feminisme com a protagonista, reivindicant el paper de la dona rural. De forma relacionada al mes d’octubre s’acollirà una exposició dedicada a la figura de Víctor Català.

ÀUDIO: Gemma Carbó explica a l’EFMR com serà la pròxima exposició

A més, durant tot l’any, el Museu de la Vida Rural oferirà deu cursos dedicats a recuperar processos tradicionals com l’elaboració de pa, formatge o cistells de sarga.