Montblanc ha escollit aquest dissabte els dos protagonistes de la Setmana Medieval que se celebrarà del 21 d’abril a l’1 de maig. Albert Ruiz i Maria Franquès van ser escollits Sant Jordi i Princesa d’aquesta 36a edició. La gala, emesa en directe a Tac12, es va celebrar a l’antiga església de Sant Francesc i va recuperar el tradicional sopar.

Dues noies i tres nois van ser els candidats de la gala d’elecció d’enguany. Com és habitual, van haver de sotmetre’s a algunes proves i també representar un petit fragment de la Llegenda. Tot sota l’atenta mirada dels socis de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi que van assistir a l’acte o bé van seguir la gala darrere del televisor. Tots van poder votar de forma telemàtica.

El cartell i l’estrena d’un nou col·lectiu

El fotògraf Paulino Gascón presentant el cartell. (Foto: Setmana Medieval de Sant Jordi)

A més d’escollir qui encarnarà els dos principals papers de la Llegenda de Sant Jordi, també es van donar a conèixer diverses novetats per a la Setmana Medieval d’enguany. Al nou format de la Llegenda, s’hi afegirà l’estrena d’un nou col·lectiu, el grup d’Arqueres, que participarà en les comitives i en diversos actes. Aquest dissabte a la nit també es va presentar l’avantprograma i el cartell de la 36a Setmana Medieval, que aquest 2023 està protagonitzat per dues dones treballant al campament de poble i que va captar el fotògraf Paulino Gascón.