El canvi es deu a l’ampliació de serveis amb noves línies que van entrar en funcionament durant el 2022. En concret, les xifres han augmentat un 38% en comparació al 2021, el que suma un total de 7.332 usuaris que han fet ús d’aquest servei durant l’últim any.

El pressupost destinat al transport públic per part del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori va augmentar a inicis d’any, el que es va traduir en noves rutes i un increment d’horaris en les ja existent. En concret, durant el primer semestre de l’any van entrar en funcionament sota demanda les rutes Prenafeta-Montblanc i Rojals-Montblanc.

També es va augmentar la ruta Santa Coloma de Queralt – Les Piles-Rocafort de Queralt – Sarral – Pira – La Guàrdia dels Prats – Montblanc, que va passar de fer-se dos dies a la setmana a ser un servei diari. Finalment, la ruta sota demanda Lilla-Montblanc- Vilaverd-Montblanc va passar de tenir un servei únicament d’un dia a la setmana a un servei diari.

El servei que ha sofert major increment aquest any 2022 ha estat seguit de la línia Belltall – Solivella – Blancafort – La Guàrdia dels Prats – Montblanc amb un 63% respecte a l’any anterior. Les noves línies no es poden comptabilitzar encara el seu increment, ja que són de nova creació o han canviat la quantitat de viatges setmanals.