Aquests dies s’està celebrant a Madrid la Fira de Turisme FITUR a la qual no hi ha pogut faltar la Conca de Barberà que es trobava representada a l’estand dedicat a Catalunya, però a més aquest dimecres la presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i les tècniques de turisme es van desplaçar fins a Madrid per ser presents durant la fira.

Concretament, ho van fer per assistir a la presentació dels Fons Next Generation EU després que és fer públic que la comarca rebrà una injecció de més d’un milió d’euros per impulsar la Ruta del Cister i el GR175. Juntament amb l’Alt Camp i l’Urgell aquest projecte preveu desenvolupar un producte turístic natural i sostenible amb la ruta que uneix els tres monestirs com a protagonista.

ÀUDIO: La presidenta del Consell Comrcal de la Conca de Barberà, Carme Pallàs, detalla el que aporta aquesta inversió

A més, la visita al FITUR per part del Consell Comarcal ha servit per donar a conèixer la Conca de Barberà i aprendre d’altres models que s’exposen a la fira. De cara un futur, la presidenta del Consell Comarcal aposta per desenvolupar un turisme sostenible a la comarca i donar importància a la gastronomia, etnologia i cultura de proximitat.

ÀUDIO: Carme Pallàs detalla la necessitat de participar al FITUR