La rua de les 1.000 disfresses tornarà a omplir els carrers de l’Espluga de Francolí la tarda del dissabte del 18 de febrer. Enguany, el Carnaval se celebrarà amb tots els actes habituals, retornant així el sopar i la desfilada de disfresses al pavelló del Casal, tres anys després. També hi haurà festa al mateix espai després de la passarel·la i el lliurament dels premis, que també restabliran les quantitats de la darrera edició prepandèmica.

A banda d’altres novetats i canvis que es donaran a conèixer en les pròximes setmanes, el que ja es pot avançar és que la celebració d’enguany no estarà sotmesa a limitacions i adoptarà el format del 2020, el Carnaval previ a l’esclat de la pandèmia. La programació d’actes s’iniciarà el Dijous gras, el 16 de febrer, i clourà el dimarts 21 amb la fi del regnat del Carnestoltes. El rei dels poca-soltes, de fet, també ha anunciat l’interès de recuperar les visites a les escoles del municipi per xalar amb les disfresses dels més petits.

La Comissió Cívica ja s’ha activat per organitzar la 41a edició del Carnaval a l’Espluga, que tornarà a ser referent a la comarca. D’entrada, la resposta de les comparses en la primera reunió va ser més abundant que altres anys, a aquestes alçades, si bé encara no s’han obert les inscripcions oficialment. Els grups interessats poden assistir a la reunió prevista aquest pròxim divendres a les 7 de la tarda a la Sala Tremoleda del Casal.