Els treballs per treure a la llum part de la façana del Castell de Barberà de la Conca han començat aquesta setmana amb l’enderrocament de dues cases al carrer del Bruc les quals l’Ajuntament va expropiar fa uns mesos amb aquest objectiu. Els habitatges afectats són un magatzem en desús i una casa particular deshabitada que han passat a ser propietat de l’Ajuntament municipal després d’un procés d’expropiació.

L’objectiu d’aquesta obra, que a hores d’ara ja compta amb un dels habitatges completament enderrocat, preveu recuperar la façana de Castell i donar-li visibilitat al monument. La pedra que s’està trobant un cop enderrocats els edificis està en bastant bon estat tot i dur anys amagada sota la paret d’altres immobles.

Les obres contemplen l’enderrocament de dos edificis (Imatge: Laia Molné)

El següent pas serà que el Departament de Cultura de la Generalitat decideixi si és necessari fer arranjament a l’edifici, un cop al descobert. A més la Generalitat també és l’encarregada d’afegir una rampa per minusvàlids que decandeixi del Castell al carrer del Bruc, un projecte que encara es troba pendent d’aprovació.

Les obres, que van per bon camí es donaran per finalitzades en una o dues setmanes i han tingut un cost d’uns 35.000 euros, dels quals la Diputació de Tarragona en subvenciona 13.000. Cal destacar que aquest projecte no està relacionat amb l’enderrocament de dos habitatges, un d’ells també al carrer del Bruc, per pal·liar l’efecte de les esquerdes.