Un vol amb globus aerostàtics, aquest és un dels principals atractius de la Fira de Sant Vicenç d’aquest 2023 que se celebrarà del 25 al 29 de gener amb una vuitantena de parades participants, espectacles, exhibicions, tallers de cuina i algunes novetats com la mostra d’un rescat en alçada per part dels Bombers de la Generalitat o una exhibició de forja ideada per l’ocasió.

D’aquesta manera la Fira de Sant Vicenç inicia el camí cap a un nou relat on el foc és el protagonista i les activitats programades giren al voltant d’aquesta premissa. Fa temps que es treballa amb una empresa especialitzada per poder donar aquest nou format a la Fira. Enguany ja seran visibles alguns petits canvis que afectaran sobretot als paradistes i també amb l’ampliació del recinte firal que s’iniciarà a la plaça Montserrat Canals, continuant pel carrer Mossèn Serret i el carrer Lluís Carulla fins a la plaça de l’Església, punt neuràlgic de l’activitat i arribant finalment fins a la carretera de Poblet.

ÀUDIO: El regidor de cultura de l’Espluga de Francolí, Enric Mercadé, explica els canvis d’enguany

La Fira de Sant Vicenç tindrà consolida el foc com a element principal (Imatge: Laia Molné)

L’Aquelarre de Cervera com a foc convidat

Durant aquesta edició el paper del foc convidat, una figura en actiu des de 2019, anirà a càrrec de l’Aquelarre de Cervera i els Diables Carranquers que oferiran un espectacle de foc conjunt entre els Diables de l’Espluga que es podrà veure a partir de 2/4 de 9 del vespre a la plaça Montserrat Canals.

ÀUDIO: La copresidenta dels Diables de l’Espluga, Iris Capitán, detalla l’activitat

Entre la vintena d’activitats programades d’aquesta edició destaca la implicació de les entitats municipals, és el cas de la Llar de Jubilats amb un el taller de cuina el dijous 26 de gener a 2/4 de 8 a càrrec de la cuinera i escriptora Mariona Quadrada. També l’Associació Juvenil Auvënguen organitza una nit jove amb monòlegs i música divendres 27 de gener a les 9 de la nit.

ÀUDIO: La presidenta de la Llar de Jubilats de l’Espluga de Francolí, Anna Martínez, parla d’aquesta activitat

ÀUDIO: La membre d’Auvënguena Laia Pons explica l’activitat organitzada per l’associació

La Fira de Sant Vicenç es celebrarà aquesta edició amb algunes novetats (Imatge: Laia Molné)

Un vol en globus aerostàtic i una plataforma de vídeo 360°

La Fira també comptarà amb la col·laboració d’altres ens com el Museu de la Vida Rural que oferirà un curs d’elaboració de formatges a càrrec de Marta Roger del 25 al 27 de gener. La Unió de Botigues i Empreses de l’Espluga també s’implica amb dues activitats com són un espai amb plataforma vídeo 360° per tots els visitants i l’activitat estrella d’aquesta edició: un globus aerostàtic que durant el diumenge 29 de gener, de 8 a 10 del matí, oferirà viatges d’un parell de minuts en format captiu per visualitzar l’Espluga de Francolí des de l’aire. Aquesta activitat no demana reserva prèvia, però tindrà un preu de 8 euros per persona.

ÀUDIO: El responsable d’Acció Cultural del Museu de la Vida Rural, Albert Carreras, parla d’aquests nous cursos

ÀUDIO: El secretari de la Unió de Botigues i Empreses de l’Espluga de Francolí, Àlex Foix, relata quin serà el funcionament dels viatges en globus

També hi seran presents l’Espluga FM Ràdio amb un estand i música en directe, el tradicional concurs de dibuix de la Fira, el PNIN de Poblet, la forja de Cal Biel amb exhibicions en directe, una mostra d’escultura amb serra i s’ha programat un ball de nit amb el grup La Selva i una funció de teatre anomenada “Les Cunyades”. A més enguany tornen els esmorzars del cap de setmana, suspesos per la pandèmia.