L’antiga oficina de la cooperativa de l’Espluga tornarà a obrir les seves portes a finals d’any acollint l’actual Agrícola de la Conca. Aquesta és la previsió d’unes obres que van començar fa setmanes i que es preveu que hagin finalitzat per la campanya de la verema.

Fa 10 anys que es va buidar l’edifici, que incloïa la cooperativa i les oficines, pel risc d’esfondrament. Aquest projecte permetrà el retorn de les oficines, actualment desplaçades al carrer Torres Jordi, on es troba sota un lloguer a l’edifici de la Panificadora.

Les obres contemplen l’enderrocament de gran part de l’edifici, deixant únicament la zona on s’ubicaven les oficines i la secció de crèdit que es tornaran a utilitzar després d’alguns retocs. Les façanes exteriors continuaran intactes i es reforçaran les parets laterals per evitar afectacions amb els veïns. També es construirà una nova teulada sobre l’oficina.

En total l’obra consta d’un pressupost d’uns 150.000 euros que pot variar a causa dels imprevistos que poden sorgir durant l’obra, ja que es tracta d’un treball manual, sense màquines i de llarga durada.