L’actual junta de la Cultural Jordi Francolí, al capdavant de l’organització des de 2019, ha decidit fer un pas al costat i busca persones interessades en la cultura per liderar l’entitat. Anomenada col·loquialment “La Cultural”, aquesta associació sense ànim de lucre organitza esdeveniments a l’Espluga des del 2011, principalment de caire musical. El més conegut, el Festival Riubombori, ha programat concerts, projeccions, debats i altres activitats a diversos entorns del poble en més de 10 edicions ininterrompudes.

“No és que desapareguem del mapa, l’antiga junta seguirà formant part de l’entitat, garantint un traspàs de competències eficient i acompanyant a la nova junta en tot el procés”, explica Jaume Ballesté, president de l’associació. Segons els organitzadors, la crida va dirigida a persones que “estimin” la cultura i que els motivi seguir lluitant per programar-ne a l’entorn rural. També volen que la futura junta es faci seva l’entitat i la descriuen com una plataforma per organitzar esdeveniments culturals de qualsevol tipus: gastronòmics, literaris, festius, musicals, dramatúrgics, audiovisuals, etc.

Aquelles persones interessades a formar part de l’entitat o liderar-la, poden posar-se en contacte amb La Cultural Jordi Francolí mitjançant correu electrònic a laculturaljordifrancoli@gmail.com.