El monjo de Poblet Francesc Martínez-Soria Ramon, fill de l’actor Paco Martínez Soria, ha mort aquest dissabte 7 de gener a l’hospital Joan XXIII de Tarragona als 88 anys d’edat.

Francesc d’Assís Martínez Ramos va néixer a Barcelona el 18 de juliol de 1934. Més endavant, perquè el cognom no es perdés, el seu pare, l’actor Paco Martínez Soria, va canviar-li el cognom per Martínez-Soria Ramos. Als 21 anys deixà els estudis de farmàcia per ingressar al noviciat dels escolapis a Moià. El 22 de setembre de 1962 fou ordenat prevere a Salamanca.

Molts anys després, en un recés espiritual amb un grup d’escolapis a Poblet, va sentir el desig d’esdevenir-ne monjo, conscient que la seva vida espiritual s’havia anat refredant. Va vestir l’hàbit cistercenc el 8 de setembre de 1991, i, tres anys després, el 8 de setembre de 1994, va fer la professió com a monjo cistercenc de Poblet.

Al monestir ha estat sagristà, responsable de la botiga de records, refetorer, hostatger, i, abans de jubilar-se, responsable de la bugaderia. En un comunicat, la comunitat de Poblet destaca que “de la seva estada a la infermeria del monestir, els darrers anys de la seva vida, n’hem de destacar la seva disponibilitat per ajudar en el que podia els altres malalts, sigui vetllant-los, sigui acompanyant-los espiritualment”.

Els monjos recorden que tenia un caràcter “obert i jovial, sempre actiu i disponible per als serveis comunitaris, per la seva fidelitat a la santa missa i a l’ofici diví, i per la seva capacitat d’establir lligams i de connectar amb les persones: coneixia molta gent i el coneixia molta gent”

La comunitat de monjos del Monestir de Poblet l’acomiadarà aquest dilluns 9 de gener en un funeral que tindrà lloc a les 4 de la tarda.