El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Montblanc s’oposa a la nova zona d’oci que el govern municipal vol implantar al polígon logístic de CIMALSA. En un comunicat, assegura que “aquesta infraestructura donaria peu al model francès de comerç, on només es pot comprar en grans hipermercats allunyats del centre comercial actual, restant així competitivitat al comerç minorista i local i també als locals d’oci nocturns ja existents, amb el qual es dona vida al poble”.

Asseguren que aquesta proposta deixa de banda la necessitat de crear “alternatives d’oci pels joves i les famílies de la vila, i fa que aquests hagin de marxar del centre per trobar un punt de lleure allunyat del poble”. Diuen també que aquesta parcel·la, situada a l’entrada del polígon, hauria d’acollir “serveis per un polígon d’aquestes magnituds”, com ara restaurants per als 500 camioners que es preveu que hi passin cada dia, aparcament de camions per al descans dels conductors, així com una gasolinera, serveis d’allotjament o altres serveis que en podria fer ús tot el poble de Montblanc i el turisme que hi arribés.

Asseguren també que “aquesta parcel·la també és una oportunitat per crear finques per al desenvolupament de la petita indústria o dels serveis auxiliars per al nou polígon, on les empreses de Montblanc puguin desenvolupar la seva activitat i també, generar noves oportunitats de negoci”.

Esquerra considera que “crear un espai que en teoria està destinat per a joves en una ubicació que serà imprescindible l’accés amb cotxe i allunyat del centre urbà és un contrasentit i s’allunya d’un model d’oci responsable i segur que és necessari fomentar a Montblanc”.

Una oportunitat per atreure petites empreses a l’Espluga

Durant l’última entrevista de ‘L’Ajuntament a Casa’ l’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, es va pronunciar sobre com afectarà l’Espluga la creació d’aquest nou centre logístic de Bonpreu. L’alcalde es va mostrar contrari als models actuals de grans empreses per robotitzar les seves seus, el que podria afectar en un futur als llocs de treball que es formin els propers mesos. Tot i això, Josep Maria Vidal sí que va destacar que aquesta és una oportunitat per atreure a l’Espluga petites i mitjanes empreses que es puguin establir als solars disponibles.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, opina sobre la instal·lació del centre logístic de BonPreu