L’Espluga de Francolí ha estrenat una Dona dels Nassos per acomiadar l’any. El personatge, impulsat pels Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga de Francolí juntament amb la iniciativa de guardioles solidàries que van instaurar diversos comerços de la Unió de Botigues i Empreses de l’Espluga de Francolí, ha acomiadat el 2022 recorrent els carrers de l’Espluga en el darrer dia de l’any.

Com diu la tradició, el darrer dia de l’any volta per l’Espluga un personatge que té tants nassos com dies li queden a l’any. I des d’aquest 2022, no ha estat un home si no una dona qui ha recorregut els carrers del municipi. Aquest fet, permet que el nano vell del seguici popular recuperi el seu lloc habitual i que per Nadal es pugui disposar d’un capgròs exclusiu per passejar pel nucli comercial de l’Espluga per acomiadar l’any.

ÀUDIO: Mar Gili, presidenta dels Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga de Francolí

ÀUDIO: Enric Mercadé, regidor de cultura de l’Ajuntament de l’Espluga

La Dona dels Nassos s’ha presentat en societat i ho ha fet despertant una gran expectació entre els nens, les nenes i les seves famílies. La comitiva ha repartit caramels i nassos i ha ballat algunes cançons amb els infants.