L’Ajuntament de Rocafort de Queralt ha guanyat el XVIII Premi Iniciativa Medi Ambient, amb una dotació de 5.000 euros, per un projecte que té per objectiu l’arrelament al municipi a través del menjador escolar, oferint un menjar de qualitat i de proximitat que fomenta la producció agroecològica local, amb respecte pel medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic.

ÀUDIO: Marc Roca, alcalde de Rocafort, valora el premi

És un projecte amb uns objectius de sostenibilitat ambiental i socioeconòmics que es pot reproduir amb facilitat en altres municipis. També suposa una oportunitat en l’àmbit de l’economia circular, on l’origen i qualitats del producte, les persones que l’elaboren i el consumidor final estan estretament relacionats.

En l’edició d’enguany s’han presentat un total de 10 projectes que promouen i incentiven actuacions destinades a la protecció del medi natural dels municipis de la demarcació, fomentant l’arrelament territorial, l’economia local i la valorització del patrimoni natural i cultural. També s’ha entregat un accèssit de 1.000 euros a l’Ajuntament d’Amposta per la recuperació de la Vall de Zafán com a via verda.