Unes 3.000 persones visitaran el Pessebre Vivent de l’Espluga de Francolí durant les tres jornades de representacions que s’han iniciat aquest dilluns, dia de Sant Esteve. Per primera vegada, totes les entrades s’han venut anticipadament i s’ha estrenat una audioguia que explica els detalls de les principals escenes. El muntatge, que torna tres anys després de la darrera edició, també incorpora dos nous diorames.

L’edició d’aquest 2022 presenta més escenes que mai i convida els visitants a endinsar-se als baixos de diversos habitatges del nucli històric. Aquestes finques del Capuig s’han condicionat en els darrers mesos gràcies a diversos projectes socials i educatius que han servit com a reforç dels voluntaris que, cada dos anys, organitzen el Pessebre. A més dels encarregats del muntatge, la iniciativa també implica a desenes de figurants que conformen les imatges estàtiques.

Entre les novetats d’enguany, destaca el forn de ceràmica i l’hort que s’ha habilitat al carrer Ponç Hug de Cervera. Es tracta dels primers diorames que seran visibles durant tot l’any. D’altra banda, també s’ha millorat una de les primeres escenes, la de la cuina i la formatgeria, que ha guanyat magnitud i s’ha recuperat el pou del rector, a tocar de l’església vella. Una altra estrena rellevant ha estat el fet de no vendre entrades a taquilla, això ha permès formar grups per hores, que s’han d’esperar a l’interior de l’església vella amb l’objectiu d’evitar les llargues cues a l’exterior.

GALERIA D’IMATGES
(Fotos de Gerard Bosch)