L’Espluga de Francolí es preparà un any més per la Fira de Sant Vicenç que celebrarà la seva 457a edició consolidant un nou relat, amb el foc com a temàtica de la jornada i amb alguns petits canvis que seran l’inici d’un nou model que s’ha de consolidar entre 2023 i 2025.

ÀUDIO: El regidor de Comerç de l’Espluga de Francolí, Enric Mercadé, detalla el nou model de la Fira de Sant Vicenç

A un mes de la celebració de la Fira, que serà del 25 al 29 de gener, amb actes centrals els dies 28 i 29, ja s’ha presentat el foc convidat d’enguany que agafa el relleu a la Festa de la Fil·loxera, element convidat del 2022. En l’edició de 2023 serà l’Aquelarre de Cervera i en concret el Ball de Diables Carranquers que juntament amb els Diables de l’Espluga de Francolí s’encarregaran d’encapçalar l’espectacle d’enguany. Una de les festes del foc més conegudes a Catalunya per la seva vinculació amb la música i les bruixes.

ÀUDIO: La regidora de Festes i Aquelarre de la Paeria de Cervera, Mireia Brandom, valora la seva participació en la Fira

La Fira de Sant Vicenç es celebrarà del 25 al 29 de gener (Imatge: Laia Molné)

Fa dos anys que l’Ajuntament de l’Espluga treballa per construir un nou relat al voltant del foc per impulsar la Fira de Sant Vicenç. Ara de forma conjunta amb una empresa especialitzada s’ha creat un pla d’impuls que s’iniciarà el 2023 per consolidar la idea i posicionar l’esdeveniment a nivell comarcal amb canvis que s’aniran fent durant les pròximes edicions. Per exemple, enguany ja s’ha proposat algun petit canvi d’ubicació de les parades per permetre el pas de vehicles en cas d’emergència, també s’està regulant la taxa de paradistes i altres detalls que s’aniran aplicant en les pròximes edicions.

Altres canvis que es volen aplicar és potenciar la presència de productes relacionats amb l’artesania i els oficis, l’alimentació de qualitat, productes del camp, de l’entorn rural i noves tendències sostenibles.

A més enguany queda abolida qualsevol restricció derivada de la pandèmia i es recupera així el tradicional esmorzar popular.