La Coral Espluguina va omplir aquest diumenge de bat a bat l’Església Vella de l’Espluga per celebrar els seus 40 anys amb un concert especial de Nadal que es va avançar a les dates habituals de Sant Esteve. Tot i el canvi de dia, no va quedar un sol lloc per ocupar a l’interior del recinte.

Una trentena d’antics cantaires es van unir a la coral, formada habitualment per 20 persones, per, juntament amb diversos músics espluguins, oferir un concert amb un extens repertori que es va iniciar al segle XVI, avançant d’èpoques i estils i incloent havaneres, sardanes, música contemporània i un últim bloc de nadales internacionals i catalanes.

ÀUDIO: El director de la Coral Espluguina, Xavier Morgades, destaca la tornada d’antics cantaires per aquest concert especial

Durant el concert es va homenatge als quatre fundadors de la coral: Toñi Castro, Maria Meda, Xavier Morgades i Humbert Tomàs, i l’Ajuntament va fer entrega d’una placa commemorativa per emmarcar la data. També es va comptar amb els Gegants, Grallers i Nans de l’Espluga per acomiadar l’acte.

Els actes de celebració s’allargaran fins al mes de juny quan s’ha organitzat un concert de primavera conjuntament amb les corals de la Conca de Barberà com a convidades.

Galeria d’imatges del 40 aniversari de la Coral Espluguina