L’obertura del túnel del Coll de Lilla continua sense una data concreta. La ministra de transports i mobilitat, Raquel Sánchez, no ho ha volgut especificar en la seva visita d’obres aquest divendres al túnel. S’espera que estigui en funcionament, ha dit, en menys d’un any.

ÀUDIO: La ministra de Mobilitat, Transport Públic i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, parla de la situació de l’obra

Una infraestructura clau per al govern espanyol, on s’hi han invertit més de 140 milions d’euros. Les obres, si es compleix el termini del 2023, hauran durat 5 anys d’ençà que van tornar a començar l’any 2018.

El túnel, de 1.500 metres, està pràcticament acabat, i ja es pot anar de Valls a Montblanc i en sentit contrari. La darrera fase preveu connectar l’A-27 amb l’AP-2 a Montblanc. De moment, però, s’ha licitat la redacció del projecte.

Pel que fa a les indemnitzacions als veïns de Lilla, la ministra no ha especificat quin serà l’import total ni quan es pagaran, però ha assegurat que ho faran amb la màxima cautela.

ÀUDIO: Raquel Sánchez assegura que es treballa per solucionar la situació de les esquerdes a Lilla