Des d’aquest desembre, l’Espluga Audiovisual començarà a escriure “La carta de vins” de la Conca de Barberà. Serà a través d’un projecte multiplataforma que proposarà un recorregut audiovisual pels cellers de la comarca amb l’objectiu de destacar les millors referències vinícoles que s’elaboren a casa nostra. S’emetran reportatges sonors a l’EFMR, càpsules audiovisuals a les xarxes socials, un acte públic el 23 de desembre i es crearà un apartat web propi.

L’Espluga Audiovisual, l’entitat que aglutina els voluntaris de l’Espluga FM Ràdio, presenta el projecte “La carta de vins” amb el suport de la Diputació de Tarragona i la D.O. Conca de Barberà. En grans trets, la iniciativa pretén ressaltar un vi de cada celler, per conèixer la història que hi ha darrere d’aquella ampolla i, alhora, descobrir els projectes vitivinícoles existents a la Conca de Barberà. Així, amb el pas de les setmanes, es conformarà una carta, a l’estil de la dels restaurants, amb els millors vins elaborats a la comarca. Es podrà veure, escoltar i tastar.

Per un costat, a través de l’emissió de l’EFMR, s’emetran reportatges d’uns 5 minuts que giraran al voltant d’una referència vinícola que haurà de proposar cada celler. Hi escoltarem els representants dels cellers i la nota de tast d’una persona experta. A la ràdio es podrà trobar els caps de setmana a un quart de 2 de la tarda, després de l’informatiu. A les xarxes socials, la visita serà audiovisual i hi haurà premi per als espectadors, ja que se sortejaran els vins de cada capítol.

Programa en directe el 23 de desembre

El projecte també sortirà al carrer perquè el divendres 23 de desembre, a les 7 del vespre, el celler Vidbertus de l’Espluga de Francolí serà l’escenari d’un programa de ràdio especial pensat per a joves de 18 a 35 anys. Hi haurà música en directe a càrrec de Maria Jacobs, un tast de vins de diversos cellers de la D.O. Conca de Barberà maridats, entre d’altres, amb torrons. L’activitat, que forma part de la programació de Nadal de l’Espluga, és gratuïta i la reserva de les darreres places es pot fer enviant un correu a esplugaudiovisual@gmail.com.