Els municipis de Senan i Vallclara han estat elegits juntament amb 7 pobles més la demarcació de Tarragona per rebre un ajut per part de la Diputació de Tarragona per impulsar petits comerços. En total, s’han oferit ajuts per valor de 75.000 euros repartits entre Senan, Vallclara, Lloar, els Garidells, els Guiaments, Figuerola del Camp, la Torre de Fontaubella, Prat de Comte i Querol.

Aquesta nova línia d’ajuts permet als ajuntaments de menys de 1.000 habitants crear o millorar locals municipals o locals privats cedits als ajuntaments per adequar-hi espais de venda al detall que també puguin oferir serveis bàsics com la perruqueria, la podologia, la psicologia o la fisioteràpia, entre altres.

La creació d’un espai comercial per oferir productes de primera necessitat a Vallclara, la millora de la façana de la botiga d’alimentació “la botigueta”  al Lloar, o la creació d’un espai de dues plantes als Garidells per oferir serveis bàsics a la ciutadania que també inclourà el banc d’aliments municipal i un habitatge per a lloguer social. Aquests són alguns dels projectes que han rebut els ajuts de la Diputació de Tarragona aquest any 2022.