Quatre cellers de la DO Conca de Barberà participaran aquest proper dissabte dia 10 de desembre a la Festa del Vi Novell de Barcelona, que es farà durant tot el dia als jardins del Palau Robert. En total hi seran presents 13 cellers catalans de 7 denominacions d’origen diferents, que hi portaran a tastar 19 vins novells, més 3 cellers mallorquins que enguany se sumen a la festa per promocionar i donar a conèixer el vi novell.

Els cellers de la Conca de Barberà que hi seran presents són Carles Andreu, Josep Foraster, Vinícola de Sarral i Vins Petxina. Tots quatre formen part del grup de cellers catalans elaboradors de novell, que organitzen conjuntament la festa. La Conca de Barberà, amb aquests quatre cellers, serà la denominació d’origen més representada.

La festa, que compta amb el suport de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), obrirà portes a les 11 del matí i s’allargarà fins a les 8 del vespre. L’entrada als jardins del Palau Robert serà lliure i els tiquets de degustació tindran un cost d’1,5 € el tiquet individual o 10 € el paquet de 8 tiquets. A més de tastar els vins, la festa és una ocasió excel·lent per conèixer de primera mà els cellers elaboradors, que explicaran a tothom qui ho vulgui la història i les especificitats dels seus vins.

El vi novell és l’únic vi de temporada, un vi que surt al mercat l’11 de novembre, dia de Sant Martí, i que està pensat per ser consumit de manera immediata, idealment entre novembre i finals d’hivern. La història del novell a Catalunya es remunta a quan a les cases de pagès el vi de l’any anterior no arribava en bones condicions fins a l’hivern següent i s’esperava amb molta il·lusió el vi de la nova anyada. Aquest vi es consumia sense haver reposat, tal com fan la resta de vins, fins i tot els joves, que no surten al mercat fins més endavant.