Cinc joves en situació d’atur es beneficiaran d’un contracte laboral d’un any gràcies a un programa del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Qui els ha incorporat és el Consell Comarcal de la Conca de Barberà a través de l’Organisme Autònom de Desenvolupament, Concactiva.

Les tasques que realitzaran són les d’arranjament i embelliment d’espais públics municipals i espais dins la xarxa de vivers comarcals. A més, aquests joves tindran una formació transversal en competències digitals bàsiques.

La inserció laboral d’aquests joves es fa mitjançant el programa Treball i Formació per a joves tutelats i extutelats que impulsa i subvenciona al 100% l’àrea d’ocupació juvenil del SOC. Tot plegat, però, es coordinarà des de l’ens comarcal. Concactiva donarà suport i guiarà les persones contractades durant els 12 mesos.