La capital de la Conca de Barberà ha estat aquests dies la seu del 39è Congrés del Consell Internacional d’Organitzacions de Festivals de Folklore i Arts Tradicionals. La trobada s’ha celebrat fins aquest dimarts a Montblanc amb motiu dels 50 anys d’Adifolk, l’Associació per a la difussió del Folklore.

El certamen s’obria diumenge amb l’espectacle “La Festa Major a Catalunya”, a càrrec d’Adifolk, que va esdevenir un recorregut pel territori per exposar la varietat de tradicions.

Així, l’antiga església de Sant Francesc es va convertir en la plaça major del país amb balls de tot tipus. També hi van ser presents els amfitrions. El seguici festiu de Montblanc s’hi ha bolcat de ple, amb la participació de les bèsties, nanos, gegants i balls, a més dels castells dels Torraires i la música de coral, havaneres, sardanes o grallers.