El Casal Cultural de Sarral acull fins al 8 de gener l’exposició commemorativa dels 30 anys de l’oposició popular al Pla de Residus de 1990. La mostra, que ja ha passat per Montblanc i el Pla de Santa Maria, recorda el moviment ciutadà sorgit a la Conca de Barberà i l’Alt Camp a través de plafons i un audiovisual.

L’exposició és una producció de Cultura i Paisatge, amb el suport de l’Ajuntament del Pla de Santa Maria i de la Diputació de Tarragona, i forma part d’un treball de recull d’arxius de les coordinadores anti-pla de residus de les dues comarques, a més d’arxius privats. El passat divendres es va inaugurar l’estada de la mostra a Sarral que, quan acabi la seva itinerància, es dipositarà a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Camp.

El visitant pot veure 8 plafons on es repassen els antecedents, els detalls del Pla de Residus i el sorgiment de la resposta popular i fins a arribar a l’aturada del Pla. El projecte també compta amb un aparador virtual que presenta la recerca i tot el material recuperat. Es preveu que l’espai pladeresidus1990.cat superi els 5.000 documents recopilats.